Faceți căutări pe acest blog

joi, 15 iulie 2010

Romania lovita din nou de ape

     Romania lovita din nou de ape!


     Asociatia Habitat for Humanity Romania demareaza interventia de reconstructie a locuintelor afectate de inundatiile din iunie 2010. Interventia Habitat va consta in reconstructii, reabilitari, renovari de locuinte pentru un numar de peste 400 de familii sinistrate precum si consiliere, asistenta tehnica, suport in coordonarea reconstructiei, gestionarea si distribuirea de materiale si unelte de constructii pentru alte 3.200 de familii.
     Între 2005 si 2009, Habitat pentru Umanitate a intervenit imediat in cazul dezastrelor naturale petrecute in tara noastra si a ajutat un numar de 671 de familii din judetele Arges, Bacau, Dolj, Galati si Neamt cu reconstructii de locuinte alaturi de parteneri ca UNICEF, USAID, ArcelorMittal, dar si importanti donatori individuali. In cadrul celui mai recent proiect de reconstructie dupa inundatii, în iarna 2008 – primavara 2009, la Doljesti Neamt, Habitat for Humanity a construit 110 locuinte cu finantare Petrom in parteneriat public privat cu Guvernul României.
   
     Reconstructia locuintelor


     Ultimele rapoarte oficiale (01.07.2010) indica cifre dezastruoase in urma caderilor masive de ape din ultimele zile: 22 persoane decedate, 246 de locuinte complet distruse de ape, 12.500 de persoane evacuate si 4.500 de locuinte inundate în 18 judete din tara in timp ce codul de ploi masive si inundatii este mentinut in continuare.
     Cifrele depasesc cu mult cele din anii anteriori si apele distrugatoare au acoperit zone mult mai intinse.
Habitat for Humanity a inceput campania "Acum, mai mult ca oricand!" pentru reabilitarea si reconstruirea locuintelor grav afectate.
     Habitat for Humanity Romania incurajeaza pe fiecare sa fie alaturi de familiile sarace al caror destin a fost grav afectat de inundatii. Exista mai multe modalitati de a ajuta:

donatii prin transfer bancar:

Habitat for Humanity Romania, C.U.I. 15391896

Beius, Bihor, Romania

Fondul special de raspuns la dezastre:

IBAN: RO30 ABNA 0500 2641 0038 6614,

pentru donatii în RON, EUR sau USD, deschis la RBS Bank, Oradea;
donatii on-line (tranzactie securizata);
donatii in materiale de constructie, inchiriere gratuita de vehicule de transport marfa, servicii gratuite de cazare, masa sau transport pentru voluntari; voluntariat corporatist sau individual la reconstructia locuintelor afectate.
Mai multe detalii despre acest proiect gasiti aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu